De speeltuin
(Onze) kinderen spelen vooral een spel als ze er lol in hebben. Gewoon omdat het leuk is. Zodra het moet of met het spel een speciaal doel moet worden bereikt, houdt de interesse op. Zij spelen het spel uitsluitend op hun manier. Zij bepalen de regels en veranderen die als daarmee het spel leuker of spannender wordt. Tegelijkertijd leren ze spelend de wereld om zich heen te kennen en te begrijpen.

Fleur en Floris spelen met alles wat los en vast zit en gebruiken vooral hun fantasie. Door hun eigen bed een boot te noemen, gaat deze plotseling varen, zo gemakkelijk gaat dat.

Het platteland biedt veel mogelijkheden tot spel. De bosjes, het zand, de bomen, het gras en de rijke fauna. Onze speeltoestellen lijken in die zin meer een aanvulling dan een noodzaak.

Maar, eerlijk is eerlijk. Kikkertje spelen op een trampoline is toch wel extra spannend. En met een bal spelen is prettiger dan met een prop papier. En een glijbaan, glijdt beter dan een omgevallen boomstam.

De trampoline

Wij hebben een Magic Circle Cage Trampoline met een doorsnee van 410 cm.

Het speelhuisje

Het speelhuisje van Fleur in Floris kent een dubbele deur en twee luikjes voor het raam. Het is een zelfbouwpakket van de Gamma. Fleur heeft het huisje leuk ingericht met een tafel en stoeltjes. Zij zorgt ook voor verse bloemetjes op tafel. Het is een knus waterdicht speelhuisje, dat uitkijkt op onze boerderij.

De glijbaan en de schommel

De glijbaan en de schommel zijn kant en klaar gekocht bij Firma Kuiper in Koekange. De bijgeleverde kunststofschommel was niet erg duurzaam. Toen na de eerste ook de tweede schommel scheuren ging vertonen, waren wij blij dat een collega van Philip hem zo maar een houten schommel gaf, waar vroeger zijn kinderen op hadden gespeeld.

Bovenaan de glijbaan is een huisje dat met een trapje bereikbaar is. Wij hebben de opening boven aan de trap beveiligd met een extra valbeugel.

Fleur krijgt van het glijden geen genoeg. Het schommelen kan ze nog niet goed alleen.

De boerderij

De schuur

De landweg

De speeltuin

De dieren

De vlag

De groententuin

Impression New Media Enkhuizen - concept - design - interactive