Het idee voor onze vakantie opvang voor honden, speciaal voor labradors en andere retriever rassen is ontstaan door onze liefde voor onze honden en de buikpijn die het ons keer op keer bezorgde als we weer eens op zoek moesten naar een fijn en betrouwbaar vakantie oppas adres. Wij vonden een particulier oppasadres in huiselijke sfeer met ervaren mensen die het ras kenden belangrijk, opdat onze honden het ook prettig hadden tijdens onze vakantie, uiteindelijk is het ons gelukkig altijd gelukt om een dergelijke vakantie opvang te vinden, al viel dat niet altijd mee.

Onze labradors maken deel uit van ons gezin en leven bij ons op de boerderij. De liefde voor honden is bij Jeannette ontstaan in haar jeugd. Ze groeide op met honden en wist heel zeker dat ze later ook zelf een hond wilde hebben. Maar fulltime werken en honden gaan vaak niet samen dus ze moest uiteindelijk tot haar 31e levensjaar wachten voordat er gelegenheid was om voldoende tijd te kunnen besteden aan een eigen hond.

De keuze voor een labrador was snel gemaakt. Het sociale karakter van de retrievers en de will to please zijn eigenschappen die ons erg aanspreken. We hebben ons aangemeld bij de pupbemiddeling van de Nederlandse Labradorvereniging en moesten uiteindelijk nog 9 (lange) maanden wachten voor dat wij konden kennismaken met onze eerste lab Aranka. Na deze eerste kennismaking was ook Philip verkocht en als pup van 8 weken kwam Aranka in ons gezin. Natuurlijk begonnen we met een puppycursus, waarna nog vele cursussen zouden volgen.

Aranka bleek een prima jachthond en met heel veel plezier volgden baas en hond ook diverse jachttrainingen. Helaas moesten we hiermee stoppen nadat we met heel veel plezier en goed gevolg een jacht-A training hadden gevolgd. Aranka werd ziek en uiteindelijk is ze nooit 100% hersteld van een vervelende spier/peesblessure waardoor ze snel kreupel liep. Ook kreeg ze in die tijd last van evenwichtsstoornissen, waarschijnlijk ten gevolge van een middenoorontsteking (ondanks 2 antibioticakuren), ook hiervan is ze nooit 100% hersteld. Tot de dag van vandaag is Aranka de liefste huishond die je je maar kan voorstellen.

Toen Aranka 1,5 jaar was hadden we toch de indruk dat ze best een speelkameraadje kon gebruiken. We schreven ons weer in bij de Nederlandse Labradorvereniging en moesten 5 maanden wachten op onze tweede labradorpup, Liza.

Liza had toch wel een heel ander karakter, en probeerde als 7 weken jonge pup luid grommend en imponerend om Aranka de baas te worden. In de 7 jaren dat ze geleefd heeft is dit uiteindelijk nooit gelukt, ondanks dat de strijd altijd maar doorging. Aranka en Liza hadden een soort haat- liefde verhouding. Voor de baasjes was Liza erg lief en aanhankelijk en een echt knuffelbeertje, maar ze was wel heel jaloers. Ook met Liza werden de nodige cursussen en trainingen gevolgd. Ze bleek het ook erg goed te doen op de jachttrainingen en was zelfs nog meer gedreven dan Aranka. Zowel met Aranka als met Liza zijn er mooie NLV en GRCN jachtdiplomas behaald.

Toen we verhuisden naar Drenthe hebben de trainingen even stilgelegen en helaas sloeg toen het noodlot toe voor Liza. Na 1,5 jaar kwakkelen met haar gezondheid is ze op 31 mei 2003 overleden, waarschijnlijk ten gevolge van een zeer kwaadaardige tumor. Wij hebben haar vlakbij de boerderij begraven onder een jonge rode beuk.

Toen stonden we voor de keuze. Nemen we er nu nog een pup bij of wachten we tot Aranka (toen 9 jaar) er niet meer is. De voors en tegens werden tegen elkaar afgewogen en we besloten om er toch voor te gaan. Aranka zou het nu waarschijnlijk nog wel zou aankunnen om een deel van de opvoeding op zich te nemen en wij konden ons een leven zonder hond niet voorstellen.

We hoefden niet zo heel lang te wachten deze keer. Via de pupbemiddeling kregen we na zon 2 maanden een aantal nesten aangeboden. We besloten toch weer te gaan voor een hondje met een jachtachtergrond en zodoende kwam in augustus 2003 Daisy in ons gezin. Daisy bleek een hondje met een pittig karakter. Al de eerste dag (ze was toen ruim 7 weken) besloot ze om niet het baasje te volgen maar gewoon zelfstandig het grote erf rondom de boerderij zelf te verkennen. Dit beloofde wat

Maar na een 4-tal cursussen, consequent gedrag en de nodige inspanningen is ze uitgegroeid tot een lieve, tegenover mensen onderdanige, maar wel zelfverzekerde hond met een geheel eigen identiteit. Daisy is van haar 7e tot haar 12e levensjaar snuffelhond voor de Snuffelcolleges van de Koningin Sophia Vereeniging geweest.
Jeannette heeft samen met Daisy gedurende een aantal jaren met veel plezier les gegeven op basisscholen en veel kinderen vertrouwd gemaakt met honden en hun gedrag.
Op 23 september 2015 is zij overleden ten gevolge van leverfalen.

LUNA
Once Again Fan t Detica

LUNA
pups verwacht medio januari ......

Onze labradors

Aranka in memoriam

Liza in memoriam

Daisy in memoriam

Impression New Media Enkhuizen - concept - design - interactive