Jeannette Venema

Ik ben in 1964 geboren, in het Academisch Ziekenhuis in Groningen, hetzelfde ziekenhuis als waar mijn dochter Fleur 37 jaar later geboren zou worden.

Met mijn ouders en mijn broer(tje) heb ik op verschillende plaatsen in Nederland gewoond. Het laatst in Eext (Dr), van waaruit ik op mijn 15e Philip heb leren kennen. We kregen verkering in 1979 en het is nooit meer uitgegaan. Exact 9 jaar later trouwden we vanuit ons eerste (koop)huis in Garnwerd.

In de tijd die volgde werkten we allebei fulltime en hadden we veel tijd voor skivakanties, verre reizen maken (Indonesië, Amerika, Thailand, India, Afrika en Nepal) en dansen. Ballroomdansen wel te verstaan. We hadden een paar keer per week priveles en trainden bijna dagelijks. Ik werkte in die tijd bij de NMB Bank (later ING Bank) en ben daar blijven werken in diverse functies tot 2001.

In 1995 ben ik parttime gaan werken en kon mijn grote droom verwezenlijkt worden, namelijk een eigen hond. Heel bewust kozen we voor een Retriever. In die tijd zijn we ook gestopt met dansen en hierdoor had ik veel tijd voor de opvoeding van Aranka en voor het volgen van de nodige cursussen. Dit werd mijn grote hobby, trainen met je hond in de vrije natuur, en als het dan ook nog erg goed blijkt te gaan is dat natuurlijk dubbel leuk. Anderhalf jaar later volgde de 2e hond Liza, ook weer een Retriever. In die tijd maakten we nog steeds af en toe een verre reis en het was altijd moeilijk om de honden goed onder te brengen. Een pension was voor ons geen optie, we wilden alleen op vakantie als de honden particulier konden worden ondergebracht. Dit is uiteindelijk ook de inspiratiebron geweest voor het Retriever Resort.

In 2001 verhuisden we naar onze lang gekoesterde droom, een woonboerderij in Drenthe. En, toen we daar eenmaal woonden kon ons geluk niet op want al snel bleek ik zwanger. In januari 2002 werd onze dochter Fleur geboren. Na een moeizame bevalling en een zware start kon ik het niet opbrengen om deze kleine schat bij een kinderdagverblijf onder te brengen. Even hebben we nog overwogen om een oppasmoeder aan huis te nemen, maar ook dit voelde niet goed. En na een half jaar ouderschapsverlof te hebben gehad heb ik uiteindelijk toch besloten om fulltime moeder te worden. Het was best een moeilijke beslissing om een dienstverband van 17 jaar op te zeggen, maar ik heb er nooit spijt van gehad.

Onze boerderij en tuin waren inmiddels helemaal klaar en het bleek een bijzonder geschikte plek te zijn om af en toe wat Retriever-logeetjes op te vangen in de vakantieperiodes. Zo sloeg ik twee vliegen in een klap. Had ik toch weer wat werk voor mezelf wat goed te combineren viel met het gezinsleven en kon ik anderzijds met mijn hobby (de hondjes) bezig zijn. Toen dit plan eenmaal uitgewerkt en gerealiseerd was bleek ik opnieuw zwanger te zijn. Eind juni 2004 werd Floris geboren. Ons geluk kon niet op.

Wij zijn begonnen met niets, toen we elkaar leerden kennen, en hebben door hard werken, geluk en gezondheid bereikt wat wij nu hebben. Ik ben mij daar heel erg van bewust.

Genealogie Venema
De Venemaatjes

Genealogie Hoekstra
Vaderslijn Jeannette

Genealogie Paap
Moederslijn Philip

Genealogie Veeninga
Moederslijn Jeannette

Jeannette Venema

Philip I. Venema

Fleur S. Venema

Floris P.I. Venema

Impression New Media Enkhuizen - concept - design - interactive