Philip I. Venema

Ik ben geboren in 1961 in Opeinde (Smallingerland) op een boerderij. Van mijn ouders heb ik begrepen dat ik altijd een ondernemend en energiek kind was. En dat is eigenlijk nooit meer bijgetrokken.

Mijn jeugd en middelbare schooltijd bracht ik door in Groningen en reeds in mijn 18e levensjaar leerde ik mijn huidige echtgenote Jeannette kennen.

Tijdens mijn militaire diensttijd besloten wij samen te gaan wonen en na het afzwaaien ging ik bedrijfskunde studeren. Daarnaast had veiligheidskunde mijn interesse.

Deze laatste interesse was de directe aanleiding dat mijn eerste werkgever Van Calcar Assurantie Groep uit Groningen was. Veiligheid en bedrijfskunde sloten goed aan bij de aanpak van dit bedrijf. Van Calcar combineerde riskmanagementdiensten met verzekeren.

In die tijd raakten wij verknocht aan skieën. Minimaal 2 keer per jaar gingen wij skieën in de Alpenlanden. Wij korten er onze zomervakanties voor in. Het bezig zijn in de buitenlucht in een prachtige omgeving vonden wij het einde.

Na 4 jaar Van Calcar Assurantie Groep stapte ik over naar de NMB Bank (nu ING Bank). Ik heb daar uiteindelijk 12 jaar met plezier heb gewerkt op het snijvlak van bankieren en verzekeren.

In 1988 heb ik Jeannette ten huwelijk gevraagd. Zij werkte indertijd ook bij de NMB en wij werden dus een happy bankstel.

Wij kochten onze eerste woning in Garnwerd. Het was een voormalige kosterswoning, pal naast de kerk. Een idyllische plek.

Im die tijd werden wij gedreven wedstrijddansers in de ballroom dansen. Jarenlang hebben wij wedstrijden gedanst en trainden wij 7 dagen in de week. Uiteindelijk wogen alle inspanningen niet meer op tegen de vooruitgang. En het ontbrak ons steeds meer aan tijd om het trainingsschema te kunnen volgen.

Wij verhuisden begin jaren 90 naar het westen en hebben daar 9 jaar gewoond. Hier kregen wij ook onze eerste labrador. Aranka hebben wij haar genoemd en zij werd onze trouwe huisgenoot. Wij woonden daar goed, maar onze jeugddroom om ooit in een boerderij te wonen in Drenthe bleef kriebelen.

Uiteindelijk besloten wij dat er lang genoeg was gedroomd en wij verkochten onze woning in het westen. Daarna zijn wij op zoek gegaan naar onze boerderij en die vonden wij in Echten. Na een uitgebreide verbouwing en renovatie was ons nest klaar voor gezinsuitbreiding.

In 2002 werd onze Fleur geboren en in 2004 onze Floris. Nooit eerder is ons leven zo rijk geweest.

Het jaar voor de geboorte van Fleur (2001) was het jaar van mijn overstap naar ABN AMRO. Ik heb daar een uitdagende rol die ik met veel gedrevenheid, plezier en verantwoordelijkheidsgevoel vervul. Mijn hobby is mijn werk, zonder dat dit ertoe leidt dat het ongezonde trekjes krijgt (zegt hij).

Mijn ambiverte karakter sluit goed aan bij de combinatie van de hektiek in het werk en de rust van het platteland.

Valt er verder nog iets te genieten en te dromen? Ja, volop! Ik hoop dat deze website dat voor (verre) familie, (dieren)vrienden en de onverwachtse bezoeker uitdraagt.

Genealogie Venema
De Venemaatjes

Genealogie Hoekstra
Vaderslijn Jeannette

Genealogie Paap
Moederslijn Philip

Genealogie Veeninga
Moederslijn Jeannette

Jeannette Venema

Philip I. Venema

Fleur S. Venema

Floris P.I. Venema

Impression New Media Enkhuizen - concept - design - interactive